17. joulukuuta 2016

Vegaanin joulu - Vegan's Christmas

Marraskuun puolivälistä saakka kalenteri täyttyy pikkujoulukekkereitä toisensa perään. Näiden juhlien myötä monen ruokavalio koostuu loppiaiseen saakka kinkusta, joulupipareista ja joulutortuista. Mitä ihmettä vegaani voi syödä jouluna?

Joulunalusaika on usein itselleni vuoden kiireisintä aikaa enkä ole reilu neljän vegaanivuoteni aikana koittanut kertaakaan kokata vegaanisia jouluruokia. Niinpä riemastus oli suuri, kun ihan perusmarketin hyllystä löytyi jo nyt valmiita seitankinkkuja ja -paisteja tällaiselle laiskanpulskalle herkuttelijalle. Ja kuulemma on olemassa myös graavilohta muistuttavaa porkKALAA siis porkkanasta tehtyä jotain, mistä en ole päässyt vielä itse kärryille, mutta odotan innolla! Tsekkaa Chocochilin jouluaiheiset reseptit, jos haluat vääntää itse vegeherkkusi! Kaikki joulutortuista laatikoihin luonnistuu helposti ja herkullisesti myös vegenä :)

Tänä vuonna kunnostauduin kuitenkin sen verran, että ostin vegaanista piparkakkutaikinaa, sipsikaljavegaanien suosituksesta tietenkin ;). Niille, joille termi sipsikaljavegaani ei ole tuttu, tsekkaa tämä postaukseni.

Alla olevissa kuvissa jokavuotinen karjalanpiirakoiden ja piparkakkutalon leipomistalkoot. Onko sinulla jokavuotisia jouluperinteitä? Tai osaatko suositella jotakin lyömätöntä jouluista vegereseptiä?

Bisous, Niina

What can vegans eat during Xmas? Finnish traditional Christmas treats are either meat (especially ham) or fish and all other xmas dishes are filled with butter and cream. Luckily, nowadays there are so many products suitable for vegans and there are lots of delicious vegan recipes. There’s even vegan “ham” that you can buy from the grocery! Or you can cook it by yourself. I won’t explain how to cook it, I’ve never tried it, but I was happy to find it from the supermarket. Check out delicious christmassy vegan recipes from Chocochili's blog (in unfortunately only in Finnish, but I'm completely sure that there are excellent sites in English too). In our family we have many Christmas traditions. For example, before Christmas eve we'll bake traditionally Finnish ginger breads and Carelian pastries.

Do you have any Christmas traditions? Or favorite Christmas dish recipe?

Bisous, Niina
FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin'Blogipolku 

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sulla, jään seurailemaan! Mun vegaaniset jouluruoat ovat erityisesti helppo-kategoriassa, eli esimerkiksi laatikot ostan valmiina.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva! :) Tosi kiva kuulla, että tykkäät, lämmittää mieltä :)! Ompa hyvä kuulla, että vegaanisia laatikoitakin saa valmiina! Oon ollut tosiaan aika ulalla ja hirmu laiska selvittämään onko markkinoilla mitään vegaanista jouluruokaa, mutta pitääpä katsastaa markettien hyllyt tarkemmin.

      Poista

Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina