30. joulukuuta 2016

Arkikulho (vegaani, gluteeniton) // Everyday brekkie bowl (vegan, gluten-free)



Esittelen teille joka-aamuisen nautintoni: omatekoisen tuorepuuron, tutummin Kulhon.


My favorite breakfast is a self-made fresh porridge, more familiarly, brekkie bowl or just “Bowl”.



Arkikulho (vegaani, gluteeniton)

0,5-1 dl kaurahiutaleita (voit korvata osan kaurahiutaleista esim.  ohra- ja/tai tattarihiutaleilla)

1 kukkurainen tl raakakaakaojauhetta

Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä, esim.:
3 kuorimatonta mantelia
3 cashewpähkinää
3 saksanpähkinää
2 tl haluamasi siemeniä

n. 1 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy, käytä soijamaitoa, jos haluat annokseesi proteiinia)

puolikas banaani pieneksi pilkottuna
yht. 1,5-2 dl mustikoita ja/tai puolukoita (puolukat sopivat mielestäni paremmin kaakaoiseen makuun)

Valmistus:
Voit laittaa pähkinät ja siemenet likoamaan tilkaan kauramaitoa jo edellisenä iltana, jotta niiden ravintoaineet imeytyvät paremmin.
Sekoita ainekset yllä luetellussa järjestyksessä. Jos käytät pakastemarjoja, anna marjojen sulaa ja tuorepuuron tekeytyä puolisen tuntia ennen syömistä tai pakkaa puuro mukaan töihin, jolloin marjat ehtivät sulaa matkalla. 
Voit myös valmistaa tuorepuuron jo edellisenä iltana jääkaappiin, Tällöin lisää banaani ja marjat vasta seuraavana aamuna. 
Pakastemarjat kannattaa sulattaa mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Huoneenlämpö on paras marjojen sulattamiseen, koska mikrossa tai pannulla marjat kuumenevat helposti liikaa, jolloin mm. C-vitamiinipitoisuus vähenee (ks. lisää täältä)

Bon appetit!

Bisous, Niina

***
Lue myös / Read also:
***

Brekkie bowl (vegan, gluten-free)


1/4-1/2 cup (0.5-1 dl) of oats (you can replace a part of the oats e.g. by barley and / or buckwheat)

1-3 teaspoons of raw cocoa powder

Walnuts, almonds and seeds, e.g.:
3 almonds
3 cashew nuts
3 walnuts
2 teaspoons of seeds

approx. 1/2 cup (1 dl) oat milk or another vegetarian milk, e.g. use soy milk if you want add some protein

1/2 banana finely chopped
1 cup (1.5-2 dl) of blueberries and / or lingonberries (lingonberries, in my opinion, are more suitable with cocoa powder)

Preparation:
You can put nuts and seeds soak in oat milk the night before, so that their nutrients are better absorbed.
Mix the ingredients in the order listed above. If you use frozen berries, let them melt for half an hour before eating.
You can also prepare brekkie bowl the night before and put it in the fridge. In case, add the banana and berries the next morning.
Frozen berries need to melt as quickly as possible, so that their nutritional value is maintained. Room temperature is the best to defrost the berries.

Bon appetit!


Bisous, Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina