18. syyskuuta 2016

Treenaa ILMAISEKSI? - Free workout?

In English below

Les Mills ryhmäliikuntamaraton @ Sonera Stadium
Kuntosalikortti, tanssitunnit ja ylipäätään useimmat liikuntaharrastukset maksavat paljon rahaa (ellet sitten ole onnekas opiskelija, joka saa käyttää yliopistoliikunnan palveluita tms. pilkkahintaan). Kovin montaa uutta sporttiharrastusta ei viitsi aloittaa syksyn tai uudenvuoden boostaamassa innostuksessa, sillä jokaisesta joutuu yleensä pulittamaan pitkän pennin. Jos siis kaipaat liikuntatottumuksiisi vaihtelua, tykkäät liikkua porukassa ja ulkona, sekä mukaillakseni erästä lahjakasta suomalaista bileräppäriä, mielestäsi paras treeni on - no v**** ilmane(!), tämä postaus saattaa olla sinua varten. 

Ninnun niksi nro 6: Syötä Facebookin hakukenttään avainsanoja ilmais-, ilmaistreeni, treeni, puistojooga, liikunta jne. ja seuraile, mistä tapahtumista sporttiset kaverisi tykkäilevät. Etenkin kesäaikaan löydät takuulla useampia liikuntahäppeninkejä, joista valita!


Seuraavaksi esittelen teille kolme Facebookista löytämääni ilmaista treenitapahtumaa: 

1. Palasin juuri kotiin  Les Mills-ryhmäliikuntamaratonista, joka järjestettiin tänään klo 12-18 Sonera Stadionilla. Olo on lievästi sanottuna voipunut. En ole aiemmin osallistunut moiseen kestävyysliikuntamaratoniin, joten en ollut varautunut aivan optimaalisin eväin eli nälkä ja heikko olo pääsivät yllättämään kesken kaiken. Paikalla oli erittäin kiitettävästi jengiä ja ohjaajilla oli loistava meno ja kannustus päällä. Les Mills-tunnit olivat minulle entuudestaan tuiki tuntemattomia, mutta tänään testasin Body Combatia, Sh'bamia, BodyJamia ja Grit Cardiota. Tanssilliset tunnit olivat aika haastavia ja vauhdikkaita esim. Zumbaan verrattuna, mikä on omista tanssitaidoista riippuen joko hyvä tai sitten tosi huono juttu. Lisäksi täytyy antaa miinusta musiikista. Korvat vuotavat yhä verta kuunneltuani kolmisen tuntia reivijumputusta, mutta musiikkimausta ei voi kiistellä. Itseltä vaan menee herkästi fiilikset tanssillisilla tunneilla, jos kyseinen humppa ei lainkaan miellytä. Summa summarum: Oli tosi kivaa ja rankkaa, ensi kerralla kunnon yöunet alle ja runsaat eväät mukaan!

Les Mills ryhmäliikuntamaraton @ Sonera Stadium

Les Mills ryhmäliikuntamaraton @ Sonera Stadium
2. Facebook-tapahtuman kuvassa henkilö kapuaa valtavan esteen yli kuraa poskella ja tuskainen irvistys kasvoilla. Ei aluksi sytyttänyt (viitaten edelliseen postaukseeni, jossa avaudun maitohappokammostani). Tough Viking aamutreenaajat kokoontuvat joka torstaiaamu klo 7 hotelli Sokos Presidentin edessä, mistä matka jatkuu Töölön lahdelle tai Kansalaistorin nurtsille. Viikkaritreenit ovat ilmeisesti tauolla nyt syksyn ja talven ajan, mutta keväällä noin satapäinen porukka kokoontuu taas rypemään Töölön lahden nurmikoilla, satoi tai paistoi, oli nurtsilla valkoposkihanhien kakkaa tai ei. Ennen ensimmäistä treeniä jännitti pirusti. Olin kuullut, että varsinaisessa kilpailussa on saakelin kovaa porukkaa ja ohjelmassa mm. pulikoimista Töölönlahdessa, jenkkifutiksen pelaajia taklaamassa osallistujia ja sähköiskuja (!!). Olin ihan varma, että tällainen rimppakinttu ei tule pysymään porukan tahdissa ja että luikin häntä koipien välissä kotiin palaten Unisportin turvalliseen maailmaan. Ekat treenit yllättivät kuitenkin iloisesti: Viikkareilla oli mieletön ryhmähenki ja "kaveria ei jätetä" -mentaliteetti eikä paikalla ollut pelkkiä urheilusankareita. Treeni on kestävyyspainotteinen ja lisäksi tunnin aikana tehdään paljon pikajuoksuspurtteja ja parin kanssa erilaisia viestijuoksuja. Loppujen lopuksi kävin alkukesän aikana useamman kerran herättelemässä sisäistä viikinkiäni ja aion olla kuulolla ensi keväänä, kun viikinki-treenit taas alkavat. 

3. Elokuun lopulla osallistuimme parhaiden ystävieni kanssa FitExpon järjestämään Kesäkuntoon ilmaistreeni Hernesaaren rannassa -tapahtumaan. Linda Manuellan blogipostauksen ilmaistreenistä löydät täältä. Saavuimme paikalle kymmenen ensimmäisen joukossa, minkä johdosta saimme lahjakortit Fitnetin 45 euron arvoiseen verkkovalmennukseen. En ole vielä alkusyksyn kiireiltäni halunnut tilata tätä treeni- ja ruokaohjelmaa, mutta tarkoituksenani on testata Booty Biblea, koska se on ainoa paketti, jonka saa ilmeisesti täysin vegaanisena ja no, koska ihan paras nimi :D. Kesäkuntoon-tapahtuma oli loistava: DJ:t pitivät huolen hyvästä musiikista (tällöin eivät minun ah niin herkät ja ronkelit korvanikaan vuotaneet verta), kuulimme pari inspiroivaa luentoa motivaatiosta ja treenaamisesta, aurinko porotti ja oli siistiä tsuumailla merelle silloin kuin treenaamiselta ennätti. Lisää tätä!

Kesäkuntoon -ilmaistreeni @ HSR. Kuvan (c) Linda Manuella
Tämän viikonlopun postaukset olivat hyvin treenipainotteisia ja seuraavaksi aionkin kirjoitella teille jostakin ihan muusta! Mielenpäällä on uusi vegeresepti, jonka tahdon jakaa teille asap ja lisäksi muita vähän diipimpiä ja kantaaottavampia aiheita. 


Bisous, Niina

P.S. Käykää ehdottamassa/äänestämässä uutta nimeä blogille! Olen saanut jo useampia ihania ideoita ja mukavasti ääniä, kiitos niistä :)


Summary in English:
Are you searching for a little bit of variation to your workout? Do FREE exercise, workout outside and a good team spirit sound like you?


Ninnu's life hack nro 6:  Search free workouts in Facebook. You can try key words like: free workout, yoga in the park etc. and follow your sporty friends and check out what kind of sport events they are participating.

The blog posts that I wrote this weekend were mostly about workout, but next I'll post a new vegan recipe or some "deeper" stuff like what I'm considering the most important things in life.

Bisous, Niina

P.S. Please vote/propose for a new name for the blog! I've already got many wonderful propositions and some votes too, thanks a lot :)!
P.P.S. Finally, I wrote couple of older post in English: The healthiest apple pie in the world and a short presentation of myself and this blog.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina