Hauskaa viikonloppua!
Kermainen pasta tai risotto
on superhelppo viikonlopun ruokapulmien pelastaja. Kokeile tätä reseptiä, kun
et jaksa hienostella tai käyttää puolta tuntia enempää ruuanlaittoon.
Helppo kermainen pasta tai risotto (vegaani)
2-4 henkilölle (riippuu siitä, onko syöjinä kaksi treenaavaa aikuista,
yksi pätkäpaastolainen vai neljä tipua)
valmistusaika 30 min
300 g eli 1 pkt marinoitua tofua murustettuna
2 dl kaurakermaa
1 iso sipuli
1-2 runsas tl Sambla Oelekia
1-2 runsas tl inkivääritahnaa
1-2 runsas tl valkosipulitahnaa
TAI chiliä, inkivääriä, valkosipulia ja suolaa
valitsemassasi muodossa
1 tl soijakastiketta (voi laittaa enemmänkin, jos et
käytä suolaisia maustetahnoja)
mustapippuria
Vihanneksia, esim.
3-6 tomaattia
2 kourallista pinaattia
2 lehtikaalin lehteä
1 paprika
kukkakaalia
parsakaalia
1 avocado
1 avocado
täysjyväspaghettia tai -riisiä (Huom! Riisin
ja pastan määrää voit muokata oman nälän mukaan!)
1. Laita vettä kiehumaan riisin tai pastan keittoa
varten.
2. Pilko veden kiehumista odotellessa sipuli, avocado ja kaikki
vihannekset.
3. Keitä pastaa tai riisiä ohjeen mukaisesti (itse
suosittelen vähentämään pastan ohjeen mukaisesta keittoajasta 2-3 min, koska al dente).
4. Murusta tofu ja lisää se sipulin kanssa pannulle.
Kuumenna (lieden 3-4 riittää).
5. Lisää mausteet tai maustetahnat sekä kaurakerma
tofun ja sipulin sekaan. Kuumenna (lieden 3-4 riittää).
6. Lisää pilkotut vihannekset ja avocado tofukastikkeen sekaan.
(Itse jätän vihannekset raaoiksi ja annan niiden vain vähän lämmetä, että ruuan
suutuntuma on normaalin lämmin. Tämä siksi, että niiden ravintoaineet eivät
kuumentaessa karkaisi.)
7. Jos valitsit riisin lisukkeeksi, yhdistä kaikki
ainekset risotoksi. Pastan voi annostella valmiiksi lautasille ja kaataa
kastiketta päälle tai yhdistää kaikki ainekset kattilassa.
8. Annoksen päälle voi lorauttaa vielä 1 tl
oliiviöljyä.
BON APPETIT!
Peas & love, Niina
P.S. Jos et ole itsevarma siitä, että pastan tai
riisin kiehuessa ehdit pilkkoa kaikki vihannekset, voit vaihtoehtoisesti
pilkkoa kaiken etukäteen, laittaa veden vasta sitten kiehumaan ja levähtää
hetken aiempien blogikirjoitusteni äärellä, hs.fi parissa tai lukea vaikka pari
Anja Snellmanin runoa (kaikki kolme vaihtoehtoa taatusti yhtä yleissivistävää
kamaa! Täällä muuten
Aamulehden melkoisen paljon hyviä pointteja sisältävä kirjoitus
yleissivistyksestä ja sen puutteesta.)
P.P.S. Eräs kauheimpia asioita, joita tiedän, on
ylikypsä tai klimppiintynyt pasta! Siitä juontuneekin lisänimeni
"Pastanatsi".
In English
Easy creamy pasta or risotto (vegan)
for
2-4 persons
cooking
time 30 min
300 g or 1 pkg marinated tofu
2 dl oat cream
1 large onion
1-2 teaspoons of Sambla Oelek
paste
1-2 teaspoons of rich ginger paste
1-2 teaspoons of garlic paste
OR chili, ginger, garlic and salt
1 teaspoon soy sauce (you can put
more if you don't use spice pastes)
black pepper
Vegetables, for example:
3-6 tomatoes
2 handfuls of spinach
2 kale leaves
1 red pepper
cauliflower
broccoli
1 avocado
1 avocado
wholegrain spaghetti or rice
1 tea spoon of olive oil
1.
Put the water to boil for rice or pasta.
2.
Chop the onion, avocado and all vegetables while waiting for water to boil.
3.
Boil the pasta or rice according to instructions (although I recommend to
reduce the cooking time of pasta 2-3 minutes because al dente).
4.
Crumble tofu and add it to the pan with the onions. Heat.
5.
Mix spices or spice pastes and oat cream with tofu and onion. Heat.
6.
Add chopped vegetables and avocado with tofu sauce and mix. (In fact, leave vegetables as
raw as possible, I just warm them a bit. This is because the nutrients in
vegetables decrease when heated).
7.
If you selected rice as a side dish, combine all the ingredients for a risotto.
In case of pasta, serve the pasta on plates and pour the sauce on top of it or
combine all ingredients in a saucepan.
8.
You can add 1 teaspoon of olive oil on top of your portion.
BON APPETIT!
Peas & love,
Niina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina