9. lokakuuta 2016

Healthy French toast à la Niina (vegaani, gluteeniton - vegan, gluten-free)

In English below

Hyvää sunnuntaihuomenta kaikille!

Asuin koko viime syksyn Montréalissa, Kanadassa, jossa eräs rakkaimmista ajanviettotavoistani oli brunssilla käyminen. Kävimme ystävieni kanssa parhaimmillaan pari-kolme kertaa viikossa brunssilla tai aamiaisella cooliutta ja hipsteriyttä tihkuvan Mile-Endin tai ranskankielisen Le Plateaun alueen kahviloissa.

Eräs mieleenpainuva aamiainen koostui kuitenkin kotitekoisista French toasteista eikä kuppiloiden valmiista brunssimenusta. En kumma kyllä ollut koskaan aiemmin nauttinut kyseistä köyhiä ritareita muistuttavaa herkkua, mutta olin välittömästi myyty.

Löysin Chocohilin ruokablogista reseptin, jonka pohjalta kehittelin French toastista terveellisemmän version, jota kelpaa nautiskella vaikka jokaikinen aamu, olkaapa hyvät!

French toast à la Niina


French toast kahdelle à la Niina

1 banaani
4 viipaletta 100 % kauraleipää
2 rkl (suolattua) maapähkinävoita
0,5 dl kaura-, soija- tai mantelimaitoa
2 tl vaniljauutetta
(1 tl) kookosöljyä paistamiseen
yht. 2 rkl rouhittua mantelia, cashew- ja saksanpähkinää
kanelia
(vaahterasiirappia)

1. Muusaa puolikas banaani haarukalla. 
2. Voitele kaksi leipäviipaletta banaanisoseella ja toiset kaksi maapähkinävoilla. Laita maapähkinällä voideltu viipale kanneksi.
3. Kaada kasvimaito ja vaniljauute leveään, reunalliseen astiaan ja nosta leipäpalat uiskentelemaan maidossa.
4. Lisää paistinpannulle pannulle 1 tl kookosöljyä ja laita pannu kuumenemaan 3:lle tai 4:lle (miedolla lämmöllä leivät eivät pala helposti kiinni, vaikka käyttäisit vain vähän rasvaa).
5. Paista leipäpalat pannulla kauniin värisiksi. Voit lisätä pannulle myös jäljelle jääneen maidon.
6. Nosta paistetut leivät lautasille. Viipaloi koristeeksi toinen banaaninpuolikas. Ripottele leipien päälle pähkinä- ja mantelirouhetta ja kanelia. Halutessasi voit kruunata kokonaisuuden vaahterasiirapilla. Bon appetit!

Bisous, Niina

In English:
Peaceful Sunday morning for everyone!

Last autumn, when I lived in Montréal, Canada, one of my very favorite things there was to have a brunch. The more often the better. In Montréal, I used to have brunch with my friends twice a week and I'm trying to keep up this tradition in Finland too. 

It was in Montréal, where I tasted French toast for the very first time. They were homemade and since the first bite, I was in love with them. My version of French toast is perfect for Sunday brunch or even for every day breakfast because it’s a lot of healthier than the traditional one.

French toast for two à la Niina

1 banana
4 slices of 100 % oat bread
2 table spoon peanut butter (salted)
0,5 dl oat, almond or soy milk
2 tea spoons vanilla extract
(1 tea spoon) coconut oil for frying
2 table spoons crunched almonds/cashew nuts/walnuts
cinnamon
(mapple syrup)

1. Mash half of the banana with a fork.
2. Spread two slices of bread with mashed banana and two slices of bread with peanut butter. Put slices with peanut butter on top.
3. Add vanilla extract to the milk and dip the bread slices in milk.
4. Put one tea spoon of coconut oil on the pan. You can also add the rest of the milk.
5.  Fry the bread slices until they are golden brown.
6.  Slice the rest of the banana. Add crunched almonds/nuts and cinnamon on top of the bread. You can also add a little bit of maple syrup. Bon appetite!


Bisous, Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina