In English below
Hyvää sunnuntaihuomenta kaikille!
Hyvää sunnuntaihuomenta kaikille!
Asuin koko viime syksyn
Montréalissa, Kanadassa, jossa eräs rakkaimmista ajanviettotavoistani oli
brunssilla käyminen. Kävimme ystävieni kanssa parhaimmillaan pari-kolme kertaa
viikossa brunssilla tai aamiaisella cooliutta ja hipsteriyttä tihkuvan
Mile-Endin tai ranskankielisen Le Plateaun alueen kahviloissa.
Eräs mieleenpainuva aamiainen
koostui kuitenkin kotitekoisista French toasteista eikä kuppiloiden valmiista
brunssimenusta. En kumma kyllä ollut koskaan aiemmin nauttinut kyseistä köyhiä ritareita muistuttavaa herkkua,
mutta olin välittömästi myyty.
Löysin Chocohilin ruokablogista
reseptin, jonka pohjalta kehittelin French toastista terveellisemmän
version, jota kelpaa nautiskella vaikka jokaikinen aamu, olkaapa hyvät!
French toast à la Niina |
French
toast kahdelle à la Niina
1 banaani
4 viipaletta 100 % kauraleipää
2 rkl (suolattua) maapähkinävoita
0,5 dl kaura-, soija- tai mantelimaitoa
2 tl vaniljauutetta
(1 tl) kookosöljyä paistamiseen
yht. 2 rkl rouhittua
mantelia, cashew- ja saksanpähkinää
kanelia
(vaahterasiirappia)
1. Muusaa
puolikas banaani haarukalla.
2. Voitele
kaksi leipäviipaletta banaanisoseella ja toiset kaksi maapähkinävoilla. Laita
maapähkinällä voideltu viipale kanneksi.
3. Kaada
kasvimaito ja vaniljauute leveään, reunalliseen astiaan ja nosta leipäpalat uiskentelemaan
maidossa.
4. Lisää
paistinpannulle pannulle 1 tl kookosöljyä ja laita pannu kuumenemaan 3:lle tai
4:lle (miedolla lämmöllä leivät eivät pala helposti kiinni, vaikka käyttäisit
vain vähän rasvaa).
5. Paista
leipäpalat pannulla kauniin värisiksi. Voit lisätä pannulle myös jäljelle
jääneen maidon.
6. Nosta
paistetut leivät lautasille. Viipaloi koristeeksi toinen banaaninpuolikas.
Ripottele leipien päälle pähkinä- ja mantelirouhetta ja kanelia. Halutessasi
voit kruunata kokonaisuuden vaahterasiirapilla. Bon appetit!
Bisous, Niina
In English:
Peaceful Sunday morning for everyone!
Last autumn, when I lived in Montréal, Canada, one of
my very favorite things there was to have a brunch. The more often the
better. In Montréal, I used to have brunch with my friends twice a week and I'm
trying to keep up this tradition in Finland too.
It was in Montréal, where I tasted French toast for
the very first time. They were homemade and since the first bite, I was in love
with them. My version of French toast is perfect for Sunday brunch or even for
every day breakfast because it’s a lot of healthier than the traditional one.
French toast for two à la Niina
1 banana
4 slices of 100 % oat bread
2 table spoon peanut butter (salted)
0,5 dl oat, almond or soy milk
2 tea spoons vanilla extract
(1 tea spoon) coconut oil for frying
2 table spoons crunched almonds/cashew nuts/walnuts
cinnamon
(mapple
syrup)
1. Mash half of
the banana with a fork.
2. Spread two
slices of bread with mashed banana and two slices of bread with peanut butter.
Put slices with peanut butter on top.
3. Add vanilla extract to the milk and dip the
bread slices in milk.
4. Put one tea
spoon of coconut oil on the pan. You can also add the rest of the milk.
5. Fry the bread slices until they are golden
brown.
6. Slice the rest of the banana. Add crunched almonds/nuts
and cinnamon on top of the bread. You can also add a little bit of maple syrup.
Bon appetite!
Bisous, Niina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina