14. lokakuuta 2016

Päiväni catwalkin kuningattarena - My day as a queen of the catwalk

In English below

Unelmat kannattaa sanoa ääneen.

Ai miksi? No siksi, että joku saattaa kuulla ja voida auttaa sinua etenemään kohti unelmaasi. Kerronpa mitä minulle kävi.

Taannoisessa haavepostauksessani kerroin ensimmäistä kertaa julkisesti unelmoineeni lapsena mallin ammatista. Eipä aikaakaan, kun tämän postauksen jälkeen eräs ystäväni tiedusteli, kiinnostaisiko minua näytösmallin hommat ekomuotinäytöksessä.

Ekomuotinäytös sopi teemaltaan ja arvoiltaan minulle kuin nakutettu: ekologisuus, kierrätys ja kauneus samassa paketissa. Kaikki muotinäytöksen vaatteet olivat valmistettu kierrätyskeskuksen vaatteista tai tekstiileistä.

Ennen illan muotinäytöstä pääsimme kuuntelemään erittäin kiinnostavaa ja silmiäavaavaa luentoa Trash-ideologiasta, joka tarkoittaa tiivistetysti kuinka jätteeksi luokiteltu tavara tai vaate voi saada uuden elämän (design)tuotteena. Palaan Trash-ideologiaan vielä seuraavissa postauksissani.

Seuraavaksi näytöspäivän kuulumisia kuvina.

Päivä alkoi meikillä ja kampauksella:
Näytösasuja minulla oli neljä kappaletta. Ostin itselleni vihreän "merenneitopuvuksi" ristityn komeuden näytöksen päätyttyä.
Oli kyllä hauska kokemus olla puunattavana ja myöhemmin sipsutella pitkin catwalkia leikkien mallia. Päivä hujahti käsittämättömän nopeasti. 
Fiilikset: Oli siistiä, jännittävää, erilaista, inspiroivaa. Ei ihan niin sykähdyttävää kuin olin kuvitellut, mutta toisaalta ammattimallin elämä Pariisissa ja hieman kotikutoinen ekomuotinäytös Suomessa eivät ole suoraan verrannollisia.Muotinäytöksen jälkeen oli väsynyt, tyytyväinen ja mietteliäs olo, ja ihana kampaus ainakin seuraavat pari päivää!

Mitä muoti merkitsee sinulle? Entä kiinnitätkö huomiota vaatteiden ekologisuuteen tai valmistatko vaatteesi itse?

Hyvää yötä!

Bisous, Niina

Summary in English:
Say your dreams out loud.

Why? Because someone can hear you and help you to reach your dreams. Let me tell you, how I managed to get a little bit closer to my childhood dream - to became a model.

Just after my blog post about dreams one of my friends asked me if I was interested in modeling in a eco fashion show. 

Modeling was a wonderful experience and I learned a lot about the trash ideology (=giving a new life for goods/stuff that we normally consider as a trash). I'm going to tell you more about it later.

So here's my day as a queen of the catwalk ;).

What fashion means for you? Is it important for you to buy ecological clothes or to fabricate them by yourself?

Bisous, Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina