25. elokuuta 2016

Mikä ihmeen “Ninnun niksit”? Ja miksi? - What is Ninnun niksit? And why?

In English below

Hei vaan kaikille!

Olen Ninnu, 20-30-vuotias helsinkiläistypykkä (joka muuten on asunut elämästään melkein 17 vuotta Vantaalla, hys hys, mutta sanottakoon, että Keski-Vantaalla eli ei missään pahamaineisessa Hakunilassa tai Korsossa tai Myrtsissä, mitenhän tää juttu tähän mun vantaalaistaustaan jo rönsysi, mutta vielä todettakoon, että tämän tyyppiset asiat kuten em. vantaalaisuus tuovat vaan lisää syvyyttä ja särmää persoonaan, vai mitä?), joka viimeöisen enneunen (tässä: kuumehoureen, olen nimittäin saikulla kuumeen takia) johdosta, äitinsä kehotuksesta ja kaikkien muiden päänpudisteluista huolimatta päätti tänä kyseisenä iltapäivänä 25. elokuuta 2016 klo 16:01 perustaa blogin! Tai oikeammin modernisoidun ja käytännönläheisemmän version Niksi-Pirkasta! Koska ketä muka kiinnostaa rakentaa retro-radio vanhasta sukkahousukotelosta? (Olin väärässä. Kyllä se vaan taitaa kiinnostaa: Retro-radio on 25.8.2016 klo 16h30 mennessä saanut 234 hymynaamaa, 366 peukutusta ja 6 kommenttia (no huh jos mä saan koskaan edes 234 lukijaa lupaan… mä lupaan.. nyt pitää miettiä tarkkaan.. mä lupaan.. no en keksi, mutta sivistyneitä ehdotuksia saa esittää kommenttiboxiin)??!! Ja jos et usko, niin katso vaikka.)  

Blogin kirjoittamisen taustalla minulla on siis niinkin suuri hyve kuin auttamisen halu. Lähipiiri tietää hyvin, että saatan googlettaa ja tehdä kirjallisuushakuja itseä askarruttavasta ja hyödyttävästä aiheesta jopa tunti- tai päiväkausia niin kauan, kunnes löydän parhaan mahdollisen ratkaisun (tai kunnes hajottaa liikaa). Näitä hyviä löydöksiä sekä DIY-keksintöjä koitan suuressa laupeudessani jakaa teille, rakkaat tulevat lukijat, sekä siinä sivussa verestää vanhaa rakasta harrastusta eli kirjoittamista.

“Pirkka sukkahousukotelosta on moneksi. Tarvitset vain askartelumaalia,vähän pakkausnauhaa, kirjekuoren sisältä harmaata paperia, pari haaraniittiä mehutölkin korkki ja siinä se on leikkimökin retro-radio.” 

Vielä Niksi-Pirkka retro-radio-löydökseen viitaten täytyy todeta, että ihmisillä on vaan aivan vääriä mielenkiinnon kohteita. Minua sen sijaan kiinnostaa ääriterveellinen, herkullinen ja raaka vegaaniravinto, matkustelu tai paremminkin ulkomailla oleilu, turvallinen ja luonnonmukainen kosmetiikka, psykologia, terveysliikunta ja politiikka, intuitio, mindfulness ja downshiftaus, kirjallisuus, luovuus ja runous, luonto, ukulelen soittaminen (ja kitaran) ja tiede, yhteislaulu ja naistenlehdet (erityisesti Fit ja Kauneus & Terveys). Siinä tuodakseni esille joitakin kiinnostuksen ja tulevan blogikirjoittelun kohteita. Lisäksi voisin mainita ranskan kielen puhumisen, onnellisuuden ja vuorovaikutuksen, hyvän musiikin...nyt saa riittää, sillä uteliaisuuteen ja innostuvuuteen (vai innostuvaisuuteen? vaiko kenties intomielisyyteen, hehe) taipuvaisena henkilönä lista paisuisi kohtuuttomaksi.

Mutta totta tosiaan, yllä luetelluista asioista aion postata rönsyileviä niksejä, niitäkin rönsyilevämpiä mielipiteitä ja kaikista pahiten rönsyilemään taipuvaisia arjen kuulumisia, kertomuksia ja oivalluksia. Avainsana on siis rönsyily. Siitä en pääse yli enkä ympäri, se tulee olemaan postauksieni suurin vitsaus ja kenties siunaus. Kuitenkin, sinua on varoitettu ja täten minut päästetty pälkähästä.

En malta olla vielä kertomatta, että sytyn mustalle huumorille ja ironialle. (Nyt loppu!).

Kunnianhimoisena tavoitteenani on tehdä niksipostauksia siitä, mikä kulloinkin tuntuu ajankohtaiselta ja innostavalta ja mistä tulee hyvä pössis. Ai että mä muuten nauroin, kun kuulin, että viime kesäkuun Kokoomuksen puoluekokouksessa puheenjohtajavaalin aattona oli ollut Stubbin mukaan ”Hyvä pöhinä”. Urbaanisanakirja.com:ssa todetaan pöhinän tarkoittavan amfetamiinia jatai “Yleishyödytöntä pyöriskelyä, oleilua, hengailua, touhuilua ilman erityistä päämäärää.” Urbaanisanakirja antaa myös muutamia esimerkkilauseita pöhinä-sanan käytöstä: Pöhisee töissä, Ompas hyvä pöhinä, Näin se homma pöhisee.


Ninnun niksi nro 1: Kokeileppa korvata lauseesta Pöhisee töissä sana töissä sanoilla Kokoomuksen puoluekokouksessa. Sen jälkeen lisää Ompas hyvä pöhinä ja  Näin se homma pöhisee lauseiden loppuun sanat Kokoomuksen puoluekokouksessa. Ja voit ihan oman mieltymyksesi mukaan kuvitella, kuluiko kokouksessa roppakaupalla amfetamiinia vai oliko kokoustelu enemminkin yleishyödytöntä pyöriskelyä.

Olokeeppas hyvät! Siinä oli ensimmäinen niksi ja ensimmäiset ilmaiset naurut, tai ainakin toivottavasti edes hieman huvituit, sillä jatkuvan rönsyilyn sietämisen lisäksi vielä sinun huumoriisi natsaamaton vitsailu (tai vain auttamattoman huono huumori) saattaa olla liikaa etkä enää koskaan palaa lukemaan blogiani yhyyy. Toivon, että asia ei kuitenkaan ole niin huonolla tolalla vaan, että odotat jo innolla seuraavaa postausta maailman terveellisimmästä vegaanisesta, gluteenittomasta ja melkein raa’asta omenapiirakasta!

Jatkossa lupaan täydentää postauksiani aiheeseen sopivilla ja etenkin aiheeseen sopimattomilla kuvilla. Myös blogin ulkoasun teemana tulee olemaan jokin muu kuin nykyinen 'tabula rasa'.

Kiitos paljon ajastasi ja oikein mukavaa illanjatkoa!

<3: Ninnu
ps. Nyt iski paniikki, että emmä julkaisekkaan tätä!!!! Ujostuttaa!!!

Summary in English:

Hi guys!
I’m Ninnu 20-30-years old girl from Helsinki, Finland. My main motivation to write a blog is to make your life easier guys ;). My friends and family know that if I’m interested in something I can spend hours or even days doing literature search and googling about the information that I need. My blog is dedicated to sharing that information: My thoughts of life (well those you can’t find in Google yet), DIY-stuff and tips of well-being and health such as everyday applications of psychology, vegan recipes and workout ideas.

Secondly, I love to write (not in English, but I’ll get used to. Hope so).

Some essential information about me: I’m interested in psychology, extremely healthy raw vegan food, travelling, natural cosmetics, healthy lifestyle in general, poesy, politics, intuition, mindfulness and downshifting, literature, creativity, nature, playing ukulele and guitar, science, singing together and women magazines. I love French language, black humor and irony, I’m really into good music and concept of happiness. Just to mention few of my interests and the themes that I’m probably going to write about.

Hopefully you’re already looking forward to my next post about the healthiest apple pie in the world!

Thank you for your time and have an excellent evening!

<3: Ninnu

P.S. My English is far away from perfect, sorry about that, I’m trying!

P.S. Panic!! I won’t publish this, I’m too scared!

2 kommenttia:

  1. Huikee! Oli kiva lukea :) Toivottavasti kuume hellittää ja huomaat terveenä blogin aloittamisen olleen sairaan hyvä idea! Ehdottomasti jään seurailemaan ja odottelemaan omenapiirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja ompas kiva kuulla, lämmittää mieltä!! :) Olin ihan täpinöissäni, kun huomasin saaneeni ekan kommentin, kiitos! :) Näin toipilaana huomaan suhtautumiseni bloginperustamis-ideaan muuttuneen hieman varauksellisemmaksi kuin kuumeessa ollessani, mutta palautteen perusteella jatkan kirjoittamista ainakin jonkin aikaa :p.. Omenapiirakkapostaus ilmestyy tänään tai ihan lähipäivinä, tänä illtana on maistatusmeiningit tiedossa. <3:N

      Poista

Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina